Bol kod tetoviranja

bol kod tetoviranja

Bol kod tetoviranja je uvek prisutna. U narednom tekstu cu pokušati da vam pojasnim više o tome.

 

Od čega zavisi bol? Prvo, rekao bih, od mesta na telu gde se radi. Uglavnom unutrašnji delovi, gde je koža tanja i osetljivija. Uostalom bolje ćete videti na slici ispod.

 

 

Zavisi i od veličine tetovaže. Prvih pola sata telo ima veću toleranciju na bol. Nakon nekog vremena ta tolerancija se smanjuje. Telo luči prirodni anestetik, endorfin. On se u toku procesa tetoviranja troši i bol postaje sve jača. Nekom bol postane jača posle 2-3 sata, a nekom posle 6-7 sati. Svako ima drugačiji prag bola pa se ni ne moze sa preciznošću govoriti.

Građa tela nije nikakav pokazatelj da neko može više da trpi bol. Naprotiv, iz mog iskustva, žene čak imaju veću toleranciju na bol. Imao sam ljude kao od brega odvaljene a kukali su posle pola sata. Mada i ovome se ne može generalno govoriti.

 

Ovo su neki saveti kako da bol svedete na minimum!

 

 

Uzimanje alkohola i lekova protiv bolova su zablude da će vam pomoći. To naprotiv ima negativne posledice i nije preporučljivo. Oni razređuju krv i time tetovaža više krvari. To utiče i na boju koja teže ulazi u kožu a kvalitet može biti veoma loš na kraju. Telo za vreme tetoviranja luči endorfin, koji je zadučen da ublaži bolove. Alkohol i lekovi ga neutrališu pa bol može biti još veća.

Preporučujem da umesto toga pijete mnogo vode, počevši dan pre termina.

 

 

 

Postarajte se da na termin dođete punog stomaka. Tetoviranjem sagorevate mnogo kalorija u zavisnosti koliko vam traje termin. Takođe jako iscrpi telo. Dođite odmorni i naspavani. Velike su šanse da će bol kod tetoviranja biti veća ako ste gladni i neispavani!

 

 

 

Iako boli, većina se opet odluči i za drugu,trecu,petu. Zašto? Možda ipak i ne boli baš toliko 🙂