Goran

Tattoo srbija

Moja želja da tetoviram se javila pre razvitka tattoo scene u Srbiji, te sam morao da se snalazim i da sam pravim opremu. Sredinom devedesetih napravio sam mašinicu od vokmena i patentice, a iglu je menjala naoštrena žica od gitare.Boju sam kupovao u knjižari, rotringovu. Imao sa tu sreću da su me roditelji podržavali pa sam mogao da tetoviram drugare u svojoj sobi.

Kroz par godina sam digao ruke od tetoviranja zbog nemogućnosti napretka i nabavke profesionalne opreme. U međuvremenu sam radio razne poslove, ali tetoviranje nisam nikad zaboravio. Zato sam 2005 godine kupio svoju prvu profesionalnu masinicu, par igala i par boja.

Drugari su imali poverenja u mene i nesebično su mi davali svoju kožu da vežbam.

Svoj studio sam otvorio 2008 godine u Zrenjaninu.

Životna prekretnica se desila kada sam 2009 otisao u Nemačku da tetoviram. Tada su počela da mi se otvaraju mnoga nova vrata u svetu tetovaža. Obilazio sam i učestvovao na mnogim tattoo konvencijama, često sam putovao i radio u mnogim studijima širom Evrope.

Već 2010 nastavljam dalje i stižem do Pariza, u Blood ink tattoo studio, gde sam i dan danas redovan guest artist.

Otvorio sam svoj novi studio u centru Zrenjanina 2018. Odlucujem da svoje vreme posvetim porodici a stečeno iskustvo musterijama iz Zrenjanina i šire okoline.

Jenny

tetovaze zrenjanin
Jos kao dete sam pokazala interesovanje za umetnost. Crtala sam stalno iako sam bila redovna u skoli crtanja godinama.
Prvu tetovazu sam pozelela veoma mlada. Imala sam 13 godina kad sam ostvarila tu zelju. Znala sam da je to moj put, ali bila sam premlada da razmisljam o tome.
Put u inostranstvo nakon punoletstva mi je pomogao da se pronadjem. Upoznala sam tattoo artista koji mi je rekao da bi tetoviranje bio pravi posao za mene. Pocela sam sve vise da razmisljam o tome, da se raspitujem i da trazim osobu koja bi mi prenela znanje. Bez novca u stranoj zemlji bilo je gotovo neizvodljivo da platim kurs tetoviranja. Vratila sam se u Srbiju i veoma brzo krenula da staziram u jednom studiju. Crtala sam, naucila sterilizaciju, odrzavanje, negu.. Nakon kratkog vremenskog perioda kupila sam opremu i svoju sobu sam koristila kao studio. Tetovirala sam besplatno drugare, poznanike, sve ljude koji su bili voljni da mi pomognu da uspem. Porodicu najvise. Kad sam pocela da zaradjujem napredovala mi je oprema, prostor za rad i naravno kvalitet mog rada.
Neko vreme imala sam studio u stanu u Beogradu i u Zrenjaninu. Non-stop sam putovala sto je bio iscrpljujuce. Odustala sam od Beograda  i opremila sam studio u Zrenjaninu.
Nakon sto sam pomislila da je sve na mestu dobila sam priliku od  kolege Gorana da radim u profesionalnom tattoo studiju u centru grada. I eto sad sam tu. Prijatna i profesionalna atmosfera studija budi i odrzava kreativnost koju zasluzuju nasi klijenti.