Održavanje tetovaže

Odrzavanje tetovaze

 

Održavanje tetovaže je jako bitno, u velikoj meri određuje kako će ona izgledati kad zaraste. Zato je važno da se pridržavate svega navedenog!

Tetovaža se tretira kao slabija opekotina ili površinsko oštećenje kože.

 1. Posle dva sata skinite foliju.
 2. Čistim rukama operite tetovažu ph neutralnim ili bebi sapunom. Koristite mlaku ili hladnu, nikako vrelu vodu.
 3. Nežno osušite tetovažu papirnim ubrusom ili čistim peškirom, nikako NE TRLJAJTE!
 4. Deset minuta posle pranja, nanesite tanak sloj krame za održavanje. Preporučujemo tattoo must ili pantenol mast.
 5. Potrebno je oprati tetovažu 1 do 2 puta dnevno, a mast stavljati po potrebi u tankom sloju. Ne sme da ostane suva! Nosite vašu kremu za održavanje sa vama.

 

Tetovaža se preljušti posle 4 do 7 dana. Ali ona još nije zarasla potpunosti! Potrebno je mazati i hidrirati jos 3 meseca posle prvih nedelju dana sa losionom za telo ili hidrantnom kremom. Koži je potrebno vreme da se potpuno regeneriše.

 

Šta je normalno posle tetoviranja:

 • Koža izbacuje limfu prvih 2 – 3 dana pomešano sa viškom boje. Potrebno je dobro oprati, da na koži nema zaostale limfe, krvi ili boje jer od njih se pravi krasta.
 • Blagi otok prvih par dana. u zavisnosti od dela tela moze više ili manje da otekne. Najčesće otiču delovi blizu šaka i stopala jer je pritisak krvi veći na tim mestima.
 • Skidanje površinske kože kao kad izgorite od sunca u fazi zarastanja kao i perutanje posle zarastanja. Koža na mestu gde je tetovaža moze biti jako suva i potrebno je mazati sa hidrantnom kremom dokle god ima potrebe.
 • Svrab posle 3 – 4 dana. Nikako se ne česite. Blago tapkanje moze da pomogne 😉

 

Šta ne smete posle tetoviranja:

 • Kupanje na javnim mestima, otvorenim vodama, nikako nije dozvoljeno. Sveža tetovaža je kao otvorena rana! Kupanje na otvorenim vodama može prouzrokovati da neka bakterija lako uđe u vašu kožu. Posledice mogu da budu opasne po život!
 • Izlaganje suncu i solarijumu do potpunog zarastanja. Posle zarastanja potrebno je stavljati kremu sa najvećim faktorom zaštite od uv zracenja. Sunce je najveći neprijatelj vaše nove tetovaže!
 • Slušati drugare i njihove savete u vezi održavanja. Oni nisu stručni i često mogu da vas uvere da radite drugačije od naših preporuka, što moze prouzrokovati lošim zarastanjem.

 

Ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice slobodno nas kontaktirajte ili dođite lično u studio. Sve ovo je napisano iz našeg ličnog dugogodišnjeg iskustva i hiljade zadovoljnih klijenata.